Helen Doron

A brit születésű Helen Doron francia nyelvi, nyelvtudományi és angol nyelvészeti tanulmányokat folytatott a Readingi Egyetemen. Egyetemi oktatói pályafutása során angol nyelvet és irodalmat adott elő a franciaországi Poitiers Egyetemen.

Élete során anyaként és pedagógusként, Helen Doron mindig a tökéletességet kereste maga, gyermekei és a világ számára, és mindig nyitott volt az új módszerek iránt. Saját lánya hegedűórái segítették hozzá, hogy felfedezze a hegedűtanulásnál alkalmazott Suzuki módszert. A Suzuki módszer úgy tanítja a fiatal gyerekeket zenére, hogy azt otthon naponta újra és újra hallják. A tanár megmutatja a gyermeknek, hogyan kell a zenét eljátszani. Kezdetben a gyerekeknek nem kell tudni kottát olvasni. Dr. Suzuki ezt a zenetanítás “anyanyelvi módszer”-ének nevezi, mivel a gyermek megtanul a “zene nyelvén beszélni”, még mielőtt megtanulná azt elolvasni. A Helen Doron Early English ugyanezen az alapelven nyugszik.   1985-ben Helen ihletet merített ebből az elgondolásból, és kifejlesztette a saját anyanyelv-módszerét az angol nyelv második nyelvként történő tanítására. Elkezdett kis gyermekcsoportokat tanítani, házilag készített kazettákat adva nekik, melyeken dalok, mondókák és mesék voltak, amelyeket naponta kétszer kellett meghallgatniuk a gyermekeknek otthon, “háttérzeneként”. Ez angolul beszélő környezetet teremtett az otthonokban, az anyanyelv tanulásának természetes folyamatát utánozva.

Ezek a korai kurzusok kimagaslóan sikeresek voltak. Az egyre növekvő igény sarkallta Helent az első Early Child Development Centre-ének megalapítására, egy tanárhálózat kialakítására és a professzionális tananyaggyártás megkezdésére. Ettől kezdve a cég virágzásnak indult, a módszer egyre népszerűbb lett, és világszerte számtalan gyermek életének vált részévé.

Annak ellenére, hogy Helen a cég vezérigazgatója, továbbra is ő maga dolgozza ki a cég angol nyelvoktatási anyagait, miközben folytatja gyakorlati tanítási tevékenységét is.

Helen Doron szakmai tudását és kreativitását egy egész generáció oktatására fordította. Forradalmasította az angol nyelv és a matematika tanulását, és továbbra is a jövő meghatározója és alakítója. Az eredeti “one-woman” üzleti vállalkozása világszerte több ezer képviselővel rendelkező céggé nőtte ki magát és bizonyította sikerét több százezer gyermeken, akikben tovább élnek dalai és az általa közvetített tudás.