„Hello My World!” kampány

„Hello My World!” közösségi és oktatási kampány a Helen Doron English 30. évfordulója alkalmából

Kedves Szülők!
Örömmel értesítünk Téged arról, hogy a Helen Doron English fennállásának 30. évfordulója alkalmából világszerte útnak indítjuk a „Hello My World” („Helló Nagyvilág!”) elnevezésű kampányunkat. Igazán egyedülálló, nemzetközi összefogásra hív Helen Doron, hogy egy különleges projekt keretein belül összefoghassanak diákjaink – természetesen angolul.

Magyarországon, az országos kampányunk részeként, 2015. május 9-én, szombaton a Fővárosi Állatkertben örökbe fogadjuk Lone-t, a 2014. december 18-án született orángután kislányt. 

A Helen Doron English már évtizedek óta támogat különböző környezetvédelmi és társadalmi szervezeteket, amelyek pl. a klímaváltozás ellen cselekednek, társadalmi problémákkal foglalkoznak, vagy a kihalófélben lévő állatok védelméért lépnek fel. A „Hello My World” kampány összefogásra szólítja fel tanítványainkat és családjukat, hogy a világ egyik legintelligensebb állatának, az orángutánoknak a helyzetét megismerhessék. Ennek az állatfajnak ugyanis a természetes élőhelyét, a trópusi esőerdőt gyorsan pusztítják a pálmafák ültetésével, melynek célja a pálmaolaj ipari mértékű előállítása.

Nézzétek meg ti is ezt a videot!

Bizonyára már Te is végiggondoltad, azzal hogy gyermeked angolt tanulhat, egy új ajtó nyílik meg számára a világ felfedezésére. Az angol nyelven keresztül lehetősége nyílik másokat is megismerni és új kapcsolatokat teremteni.

Most arra kérünk Téged, csatlakozz hozzánk és támogasd ezt a kezdeményezést annak érdekében, hogy megtanulhassák a gyerekek: együttműködéssel akár globálisan is jelentős eredményeket érhetünk el. Mindenki szeretné, ha gyermekében kibontakozna az együttműködés, gondoskodás képessége, ha felismerné a kitartás eredményét és angolul beszélve, megszólítva másokat, jelentős dolgokat vihetne véghez egy jobb világért, szebb jövőért. 

Egy rendhagyó angol óra keretein belül a gyerekek most megtudhatják, hogy miért és hogyan veszítik el az orángutánok a természetes élőhelyeiket.
A gyermekek egy rövid kisfilm készítésével tehetnek az orángutánok védelme érdekében. A részleteket arról, hogy hogyan készítsünk videót, megtekinthetők ezen a linken. Ide aztán a szülők és a gyermekek fel is tölthetik videójukat és szavazhatnak kedvenc klipjeikre. Tetszésüket a „Like” és „Megosztás” feliratokra kattintással fejezhetik ki a közösségi médiában.

 

Tavaly eddig példátlan módon három orangután született az Állatkertben. Közülük Bulu Mata elutazott Angliába, azonban így is három orángutan csemete nevelkedik nálunk: Moira, AnnaHanna és Lone. Közülük Lone-t, a képen látható dárgaságot fogadja a Helen Doron English örökbe.
Ö a nevét a dán származású tudós hölgy, Lone Drøscher Nielsen után kapta, aki rendkívül sokat tesz a kiemelten veszélyeztetett orangutánok megmentéséért.

 

Május 9-én 10:00-17:00-ig várunk mindenkit sok szeretettel az Állatkertben az Örökbefogadási ceremóniára, mely 15:00-kor lesz. Állatkerti belépő jegyeket elővételben mindenkinek 1600 Ft/fő áron lehet vásárolni a Helen Doron Nyelviskolákban. A helyszínen csak rendes áron lehet belépő jegyet váltani.

Programok:
  • Kreatív sarok a Japánkertben
  • Örökbefogadási ceremónia
  • A helyszínen egy Helen Doronos pólót kap minden résztvevő, Helen Doron tanfolyamra járó gyerekünk
  • Természetesen sok-sok állat vár minden kis és nagy gyereket, felnőttet

Ne feledjétek, a „Hello My World” kampányhoz elkészítendő videókat minél előbb töltsétek fel! Április 27-től lehet szavazni, a szavazás június 1-én zárul le, tehát minél korábban feltöltitek, annál nagyobb esélyetek van nyerni.
A filmen egyszerre csak egy gyerek szerepelhet! A forgatókönyvnek pedig így kellene kinéznie:

  • Hello My World! My name is ….
  • I am ….years old.
  • I am from…. (name of country)
  • I like….
  • I want to save/help the orangutan because…
  • I want to protect the rainforest because…

A legtöbb szavazatot kapott 3 videó készítői az alábbi díjakat nyerhetik:
1. helyezett: Utazás egy orángután rezervátumba egy gyermek és egy kísérője számára Borneoba.
2. és 3. helyezett: egy-egy tabletet kap nyereményként

Együtt bármire képesek vagyunk!