Helen Doron

A brit születésű Helen Doron francia nyelvi, nyelvtudományi és angol nyelvészeti tanulmányokat folytatott a Readingi Egyetemen. Egyetemi oktatói pályafutása során angol nyelvet és irodalmat adott elő a franciaországi Poitiers Egyetemen.

Élete során anyaként és pedagógusként, Helen Doron mindig a tökéletességet kereste maga, gyermekei és a világ számára, és mindig nyitott volt az új módszerek iránt. Saját lánya hegedűórái segítették hozzá, hogy felfedezze a hegedűtanulásnál alkalmazott Suzuki módszert. A Suzuki módszer úgy tanítja a fiatal gyerekeket zenére, hogy azt otthon naponta újra és újra hallják. A tanár megmutatja a gyermeknek, hogyan kell a zenét eljátszani. Kezdetben a gyerekeknek nem kell tudni kottát olvasni. Dr. Suzuki ezt a zenetanítás “anyanyelvi módszer”-ének nevezi, mivel a gyermek megtanul a “zene nyelvén beszélni”, még mielőtt megtanulná azt elolvasni. A Helen Doron Early English ugyanezen az alapelven nyugszik.   1985-ben Helen ihletet merített ebből az elgondolásból, és kifejlesztette a saját anyanyelv-módszerét az angol nyelv második nyelvként történő tanítására. Elkezdett kis gyermekcsoportokat tanítani, házilag készített kazettákat adva nekik, melyeken dalok, mondókák és mesék voltak, amelyeket naponta kétszer kellett meghallgatniuk a gyermekeknek otthon, “háttérzeneként”. Ez angolul beszélő környezetet teremtett az otthonokban, az anyanyelv tanulásának természetes folyamatát utánozva.

Ezek a korai kurzusok kimagaslóan sikeresek voltak. Az egyre növekvő igény sarkallta Helent az első Early Child Development Centre-ének megalapítására, egy tanárhálózat kialakítására és a professzionális tananyaggyártás megkezdésére. Ettől kezdve a cég virágzásnak indult, a módszer egyre népszerűbb lett, és világszerte számtalan gyermek életének vált részévé.

Annak ellenére, hogy Helen a cég vezérigazgatója, továbbra is ő maga dolgozza ki a cég angol nyelvoktatási anyagait, miközben folytatja gyakorlati tanítási tevékenységét is.

Helen Doron szakmai tudását és kreativitását egy egész generáció oktatására fordította. Forradalmasította az angol nyelv és a matematika tanulását, és továbbra is a jövő meghatározója és alakítója. Az eredeti “one-woman” üzleti vállalkozása világszerte több ezer képviselővel rendelkező céggé nőtte ki magát és bizonyította sikerét több százezer gyermeken, akikben tovább élnek dalai és az általa közvetített tudás.

 
No announcement available or all announcement expired.